Vetserviss.lv


Kontakttālrunis: 63322769

Mobilais tālrunis: 29104453



Par suņu un kaķu ēdināšanu Drukāt E-pasts

Lai mūsu mīluļi būtu veseli, pirmais noteikums ir pareizs un sabalansēts uzturs.

Pilnvērtīgi ēdinot mīluli, nodrošinām viņu ar nepieciešamajām barības vielām: olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, vitamīniem un minerālvielām.
Ja kaut kas šajā ēdināšanas sistēmā noiet greizi, var sākties problēmas. Nepietiekams uzņemto barības vielu daudzums noved pie svara zuduma. Dzīvnieka organisms sāk izmantot iekšējās rezerves, cieš imunitāte. Pieaugušie dzīvnieki sāk novājēt, kucēniem, kaķēniem parādās attīstības traucējumi.

Lasīt tālāk...
 
Dāvanas četrkājainajiem Drukāt E-pasts

Ziedojumu akcijā, ko Kuldīgas dzīvnieku izolatora labā sarīkoja SIA Obodņikova veterinārais serviss, sagādātas ļoti noderīgas lietas. Uzņēmums vienu mēnesi šim nolūkam ziedoja 2% no katra barības Pro Plan Purina pirkuma, kopā tas veidoja 176 latus. Par šo summu dzīvniekiem iegādātas mazgājamas segas, ēdiena bļodiņas, konservi un sausā barība, mazgājama māja kaķenēm dzemdētājām, divi būri kaķu pārvadāšanai, rotaļlietas suņiem.

Lasīt tālāk...
 
Kas ir urīnviela pienā? Un ko ar to darīt? Drukāt E-pasts

Daudziem saimniekiem saņemot piena pārraudzības vai piena laboratorijas datus, kur pienā tiek norādīts urīnvielas daudzums, rodas jautājums, kas tas ir un ko ar to darīt?

Urīnviela ir N saturošs ķīmisks savienojums, kurš normālā daudzumā ir slaucamo govju asinīs. Urīnviela ir vielmaiņas produkts, kas no asinīm nonāk arī pienā. Urīnviela nav tas pats, kas urīns.

Lasīt tālāk...
 
Par govju miesas stāvokli un ēdināšanu. Drukāt E-pasts

Raksta mērķis ir vērst fermeru uzmanību uz govju kondīciju noteiktā laktācijas fāzē un mēģināt rast risinājumu problēmām, kuras rodas no nepietiekamas kondīcijas novērtēšanas. Miesas stāvokli

( barojumu jeb kondīciju) nosaka, apskatot ķermeņa formas, kontūru apaļīgumu un palpējot zemādas taukaudu slāņa biezumu un konsistenci govīm astes saknes, sēdes pauguru, ceļa kroku, gūžas izciļņu, jostas, pakrūtes un pēdējo ribu apvidū. Govju kondīciju nosaka pēc 5 baļļu sistēmas, kur vienu balli dod super vājai govij un piecas balles dod super treknai.

Lasīt tālāk...
 
Pavasaris-govju atnešanās laiks.(instrukcija) Drukāt E-pasts

1. Cītīgi sekojiet govs veselībai vienu nedēļu pēc atnešanās. Iespējama piena trieka, ēstgribas samazināšanās un spēja piecelties, temperatūra un pats galvenais –jābūt izslaukuma kāpumam.

    1. 2. Govs dzimumfunkciju traucējumu profilaksei un ārstēšanai var ievadīt preparātu Receptal   10-14 dienas pēc dzemdībām. Ovulācija iestājas 24 stundu laikā.

3. Govīm, kurām ir bijušas problēmas ar atnešanos, 21.dienā pēc dzemdībām (plīsumi, placentas aizture, dzemdes iekaisums) nepieciešams injicēt 1 ampulu Oestrophan (PGF2a).

Lasīt tālāk...
 
Govju ēdināšana pēc atnešanās. Drukāt E-pasts

Maksimālais sausnas jeb barības uzņemšanas daudzums jāsasniedz ne vēlāk, kā 10 nedēļas pēc atnešanās.
Govij jāapēd vismaz 4% (rēķinot barības sausnā) no ķermeņa svara dienā. Piemērs: 600kg. smaga govs reiz 4% ir 24kg. sausnas. Pie trīsreizējas slaukšanas govs dienā apēd sausnu par 5-6% vairāk nekā slaucot 2 reizes.
Uz katriem 2kg. gaidāma izslaukuma jāapēd vismaz 1kg. sausnas. Citādi govs pēcatnešanās periodā pārāk strauji zaudē svaru un palielinās saslimšana ar vielmaiņas slimībām.

Lasīt tālāk...
 
Teļa pareiza ēdināšana. Drukāt E-pasts

Ēdināšanas mērķi:

1) pēc iespējas ātrāk pāriet no pilnpiena izēdināšanas uz atgremotājiem piemērotu barību 2) maksimāli izmantot teļa augšanas potenciālās iespējas., (SEVIŠĶI LĪDZ 6 MĒNEŠU VECUMAM) 3) ar pareizu ēdināšanu nodrošināt lai nākotnē izaugtu augstražīga govs.

Lasīt tālāk...
 
Govju nagu slimības un ar to saistītās problēmas. Drukāt E-pasts

Nagu slimības vienmēr ir ietekmējušas govs vispārējo veselību un produktivitāti. Govis ar sāpošām kājām nevar ganos nostaigāt pietiekošus attālumus lai varētu kārtīgi paēst, tāpēc piena produktivitāte samazinās. Lielā mērā šīs slimības rodas no tā, ka govs nedzīvo pietiekoši dabīgos apstākļos, piemēram, kā meža dzīvnieki.

Lasīt tālāk...